PINTEREST - a hosszú élet TITKA

2011. július 26., kedd


Ma szembesültem azzal a szomorú ténnyel, hogy sokan nem ismerik a PINTEREST oldalt, a hosszú élet titkát ...
... vagy akár a halhatatlanságét ...
:D :D :D

... aki ugyanis az elkövetkezendő 120-150 évre nem tervezett semmit, annak is akad bőven a megvalósítandó ötletekből!!!
:D :D :D

A PINTEREST oldal nem más, mint egy ötletgyűjtő portál. Azokat az ötleteket, amelyeket eddig csak a számítógépünkre mentegettünk le a 120. mappánkba, a 20. (újra átgondolt) logikánk szerint, azokat most egy helyen gyűjtögethetjük hihetetlenül egyszerű módon.

(példa)

Ha eddig  pl.: Ali Edwards oldalán megtetszett egy oldal elrendezése vagy vázlata, egy oldal színösszeállítása, vagy egy egyszerűen csak egy fotó ... ... gyorsan jobb klikkel lementettük, esetleg adtunk neki nevet (haladók), elképzelhető azonban, hogy nagy gyorsaságunkban az is lemaradt ... ... ezek a képek, inspirációk, ötletek egy idő után vagy elkeverednek ... ... vagy mivel megjegyzést sem írhattunk hozzá, nem is emlékszünk, hogy mikor, miért és mely alkotótól mentettük le ...

A PINTERST oldalon található egy "PIN" gomb, amely a facebook oldalon ismert "LIKE" gombhoz hasonló, azzal a különbséggel, hogy ha vmit (egy ötletet, egy színösszeállítást, egy fényképet, egy receptet, egy inspirációt, egy ruha összeállítást) "pinnelünk" akkor hozzáadja az általunk kiválasztott "BOARD"-unkhoz, amelyet lényegében egy könyvtárként kell elképzelni. Minden egyes "BOARD"-nak adhatunk nevet (pl.: fényképezési ötletek, lakberendezés, scrapbook, művészet, inspiráció, idézetek ... ) és ezekbe gyűjtögethetjük a képeinket. A képekhez megjegyzéseket is fűzhetünk illetve minden egyes képnél megtalálható a kép forrása: vagy a blogcím, amelyen később visszakereshető, vagy a fénykép készítőjének blogcíme, esetleg a képen látható termék webáruházának címe.

Ami szintén fantasztikus, hogy úgy működik, mint a számítógép esetén a "SAJÁT GÉP" nézet. Egy mappán belül láthatjuk az összes képet, áthúzhatjuk, áthelyezhetjük másik mappába, ha úgy gondoljuk, hogy mégsem az adott témakörhöz illik.

Ami miatt viszont függőséget okoz, az a facebook-hoz való hasonlósága. Minden egyes felhasználó követhető, így például ha szeretnénk tudni, hogy Ali Edwards honnan meríti az ötleteit, akkor csak követnünk kell őt, és máris megtudhatjuk ...
... követhetjük egymást, és más ötleteit is hozzáadhatjuk a saját mappáinkhoz ...
:D

(a PINTEREST oldalon is történnek nagyszerű dolgok: pl.: amikor nem MI merítünk ALI EDWARDS ötleteiből, hanem épp fordítva: ALI EDWARDS merít ötletet NOÉMI MOUNIERtől)

Nem csak egymást lehet követnünk, hanem követhetünk témaköröket is. Ha pl. scrapbook témakörben vagy fotózás témakörben akarunk ötleteket gyűjteni akkor ezeket a kis (mások által létrehozott) könyvtárakat/board-okat is követhetjük.

Ééés ha ez még nem elég ... ... használhatjuk a keresőt, amely úgy működik majdnem, mint a google, és ha a kis PIN gombot hozzáadjuk a böngészőnk eszköztárához (ÍGY), akkor akár magunk is hozzáadhatunk a mappánkhoz bármilyen képet MEGJEGYZÉSEKKEL együtt.

AKIKNEK ki kell próbálni: Borka, Anett, és mindenki másnak, aki már egyszer életében mentett le, vágott ki képet vagy feljegyzést azért, hogy a későbbiekben bármilyen célból felhasználja.
:)

PINTEREST = A SMASH BOOK internetes formája

egy szó mint száz:
"PINNELÉSRE" FEL!!!

váljatok igazi "PIN-UP girl"-vé
(ezt a kifejezést Mesitől loptam)
:D :D :D

(facebook fiókkal a legegyszerűbb bejelentkezni)
Elfelejtettem írni, hogy meghívó is kell hozzá, így ha vki kér, jelezze, megpróbálunk küldeni/szerezni!

(PINTEREST függő lányok, visítsatok, ha vmit rosszul írtam!!!)

TE KIPRÓBÁLTAD MÁR???

12 megjegyzés:

do írta...

Neeee, nem akarok tudni róla! Így is tele vagyok megvalósításra váró ötletekkel, zúúúg már a fejem, és nem akarok függni sem :DDDD (de azért rápillantok, ismersz-hehe)
Tök jó kis összefoglaló, köszi!

Ányi írta...

Igen, és imádom :)

Veronika írta...

Nagyon köszi, hogy ezt leírtad! én a 120. mappás vagyok, de ezt feltétlenül ki fogom próbálni. Köszönöm!!!

DAnett írta...

ÁÁÁÁÁÁÁÁ most már értem.....az viszont baj, hogy fűggőséget okoz..már van egy csomó függőségem (scrap, scrapstores, face....) most még egy újabb is??? Mivel felszólítottál megyek kipróbálom :D:D (köszi a posztot :)

Timi írta...

igen, imádom!

Janka írta...

én is imádom, és abszolút függést okoz :D
a jó benne, hogy ÁTLÁTHATÓ!!! a mappák nincsenek kőbe vésve, átnevezhetők, átcsoportosíthatók a tartalmak, szóval király!!!

Nóri írta...

Hú, de jó, nem is hallottam róla, köszi hogy megosztottad velünk. Már kezdek nem eligazodni a mappáim között... Regisztálni, azt kell, nem? vagy csak meghívásos alapon működik? Mert nekem nem sikerült csinálni magamnak egy ilyen "sajátgépet". Mi a titka?

Réka írta...

Nóri, a titka a meghívó, aztán pedig facebook fiókkal a legegyszerűbb ... ... nekem is bonyolult volt az elején, de így biztosan működik. :)

Nóri írta...

Köszi! és a meghívót honnan szerezzem? Esetleg küldenél egyet nekem?

Kriszta (hozak) írta...

De jó, hogy ezt leírtad, így kiléptem a homályból. Tudnál nekem meghívót szerezni? címem: hozakriszta kukac gémél pont kom

Réka írta...

Igen, küldök.

Kriszta (hozak) írta...

Kösziiii!

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Vanilla Berry template by Dual Illusion - design and contents by Réka Bujdosó ©2011